Hej då 2009

Hej!

Sista dagen på 2009 och vad minns man från året som gått då????? Jimmy var föräldraledig och jag började så smått jobba, kevin började på dagis, vi var på bilsemester till Östersund, Kevin började prata på riktigt och sjunga mammas duktiga kille och så klart så kommer jag ihåg allt mys med familjen underbart att få ha två fantastiska killar som älskar en otroligt mycket och som man älskar enormt mycket tillbaka. Kanske inte var så spännande saker som hänt detta året men för mig är det värt mer än guld.

Tänk att för 5år sedan började Jimmys och min resa tillsammans, han kom till mig på nyaftonskvällen och efter att ha kännt varandra i 3år så förstod jag då att jag gillade han mer än bara som vän efter det träffades vi mera och
ja nu är vi förlovade och har världens underbaraste lille fis ihop. Tack Jimmy för dom här åren dom har varit mitt livs bästa är så enormt tacksam att jag har dig att dela mitt liv med. Älskar dig mest och mer ;)

Igår var kevin en sväng till dagis stackars mammas lilla hjärta blev jätte ledsen när jag lämnade han men han verkade ha haft det roligt i alla fall.

Idag har vi mest varit inne är så kallt ute i alla fall för att vara här, vi tog en tur med bilen och handlade lite mat som vi nyss har tryck i oss, blev friterad hemmagjord pommes och fläskfile till efterrätt blev det fruktsallad och glass och till kvällen blir det mys med chips ostbågar och öl och sen får vi se om man orkar vara uppe till 12 slaget ska i alla fall försöka :)

Nä nu ska den minsta medlemen i familjen snart lägga sig blir inga nyårsraketer för han :)

Ni får ha ett gott nytt år hoppas allt ni önskar slår in detta år

Kram Sabina

Nu har jag vaknat ur matkoman

Hej!

Julafton avklarad och vi är inne på mellandagarna. På julafton kom Jimmys föräldrar hit och hans bror Jerry med sin dotter Julia och hennes mamma Ulrika. Var en bra dag med gott sällskap och MYCKET mat herregud har precis vaknat upp ur matkoman som jag drog på mig. Till och med besöket av tomten gick bra min stora fina lilla kille var så duktig var inte rädd alls, han var så rolig han hade fullt upp att öppna alla paketen han fick hoppade från det ena till det andra go gubben min.

     
Kevin med farbror och kusin sen lite paketöppning och tomten

Nu måste jag kila ut i köket Jimmy ropar på mig han lyckas inte få skärt skinkan ;)

Ha en god fortsättning och sköt om er

Kram Sabina

Kalas för lilla Ellen

Hej!

Nu är snart helgen slut och två fullspäckade dagar med jobb väntar mig medans mina tvä älskllingskillar är lediga och ska mysa hemma, måste medge att jag är lite avundsjuk faktiskt men jag är i alla fall ledig på onsdag så vi hinner umgås lite och pyssla lite innan jul.

Igår fick julgranen flytta in från källaren praktiskt med plastgran :) blev genast sån julstämning här hemma, jag älskar julen men att fira jul i ett hem som inte är julpyntat och där det inte finns ett enda snökorn på utsidan har gjort dom senaste årens jular mindre juliga men i år ska vi vara hemma hos oss så det blir juligt men någon snö ska man väl inte hoppas på, är så typiskt hela sverige har snö förutom en pytteliten plätt Göteborg såklart :(

Idag har Kevin och jag varit på kalas till lilla Ellen som fyllde 2år dagen innan Kevin, Kevin tyckte det var roligt men trist att det inte fanns några bilar att leka med utan bara en massa dockor. Han gillade dock skarp att han fick bullar och glass och att tomten kom med en påse med en massa gott i ej bara godis. Tror det var tomten som var höjdpunkten för när jag badade han så satt han och pratade på tomten.

    Blåser ut ljuset        
 Äter glass mums
 Sötaste födelsedagsbarnet
 Jultomten
 Stora ögon fick tomten från Kevin

Nä nu ska jag gå och fixa mina lunchsmörgåsar men ni får sköta om er

Kram Sabina

Jag är med och tävlar


Jag tävlar om en valfri pall ifrån Bonde of sweden (värde 895-1195:-)
i Nikitas blogg
Tävla HÄR du med!

2år sedan idag

Hej!

För exakt två år sedan var jag hemma och hade ONT vid 14 tiden åkte vi in var på östra vid 14:30 och 15:20 kom så våran lille fis till oss med en väldig fart, kärleken till dig våran lille fis slängdes över oss i en så stor dos som vi aldrig någonsin varit med om, du lille underbara fis som låg på mitt bröst och skrek och undrade vad det var för kall och ljus värld du kommit till var det vackraste vi någonsin sett mamma och pappa är Så glada att du valde att komma till just oss och förgylla våra liv med dina roliga och knasiga påhitt. Vi älskar dig mest i hela världen tack för att du finns.

   Samma kille men två års skillnad

Är hemma idag med Kevin och hade tänkt att han och jag skulle gå ner till fiket och fira hans födelsedag men min lille fis har spytt två gånger imorse så vi får vara hemma och ta det lugnt bara men det är ju mysigt det med. Jag hoppas bara att det inte är magsjuka utan att han spydde för han var slemmig. Han har ju inte spytt något mer men han har iof inte ätit något nästan heller lite vatten och en skiva bröd får se om jag kan få i han lite grönsaker sen och mera bröd och vatten.

 
Sä här fint julpynt fick jag med mig hem igår från dagis, trodde aldrig att något som ett barn gjort kunde få mig så glad och att jag skulle tycka det var fint men det är det finaste julpynt jag sett någongång. Ser framför mig hur han suttit och grejat med det här jätte glad och söt och det värmer i mitt mammahjärta och gör mig så glad nästan så det bubblar över :)

Blev ett rätt långt inlägg det jag egentligen ville säga var GRATTIS till våran lille fis. Hipp hipp hurra

Nu ska jag kika till mitt lille födelsedagsbarn hoppas han mår bättre efter att ha fått sova lite

Sköt om er och ha en underbar helg och ta det lugnt i julhandeln och julstöket julen handlar ju om att vara med sina nära och kära och ha det lugnt och skönt, ska jag försöka ha i år i alla fall.

Kram Sabina

Vi ser det snöar

Vi ser det snöar pyttelite men ändå det har små och då menar jag småsnöat nästan hela dagen mysig men kallt brrrr. Hoppas nu bara att det ligger kvar och att det kan komma lite till tills jul men det ska väl mycket till för att det ska hända.

Idag har jag jobbat min första dag i veckan och imorn blir min sista ska vara ledig med min lille fis på fredag då han fyller 2 år och bara ha skoj han och jag. Efter jobbet var jag på utvecklingssamtal på dagis och dom hade bara positiva saker att säga om Kevin, dom tyckte han var så duktig och social och att han pratade väldigt bra för att bara vara 2år och pratar bra ja det gör han ju men om det är mer än andra vet ju inte jag han är ju min första. En sak vet jag i alla fall han är jätte duktig på att känna igen bilar, när vi är ute och går och det kommer en BWM och jag frågar vad är det för bil? så svara han BMW och samma med volvo och saab han kan även lyckas med mazda och toyota ibland. Han kommer nog bli något stort inom bilvärden så duktig som han är :)

Nä nu ska jag kika lite på nätet innan sängen kallar

Sköt om er och ta det varsamt där ute

Kram Sabina

Lussefirande

Hej!

Är hemma och vabar idag och igår med lillfisen har varit lite hängig och förkyld. Men idag var vi till dagis en kort sväng för att lussa, Kevin var SÅ söt i sin pepparkakedräckt men någon hatt ville han inte ha. Vi satt med barnen i en ring och sjöng lussesånger sen fikade vi lite pepparkakor och lussebullar snacka om mysig start på dagen.



Mammas lille pepparkaka så go så man vill ta sig en tugga.

Efter lusiafirandet gick vi hem en sväng sen tog vi bussen till backaplan och handlade sista paketen till Kevin och även lite chokladaskar till jul. Fick även köpt present till Ellen som vi ska på 2års kalas till i helgen.

Nä nu ska jag se färdigt på desperat housewife som jag har inspelat på boxen.

Ni får ha det bra så här dagarna innan jul och försök undevika att stressa ihjäl er.

Kram Sabina

Kalas

Hej!

Igår var det julbord med jobbet här nere på river cafe ojojoj vad jag åt god mat var nästan så jag fick rulla hem, och jag hade det jätte trevligt även om jag tog det lite lugnare då vi skulle ha kalas idag. Tog lite bilder med mobilen då jag glömde kameran hemma och ja i mörker är det väl inte den bästa kameran men det går iaf att se lite.

På väg ut i min nya jacka :) lite blek i ansiktet av lampan bara

 
Några av jobbarkompisarna som förgyllde min kväll

Jag gick hem tidigt ja eller tidigt och tidigt var hemma strax innan 12 och då höll våran underbara idiot granne på att spela sin j-la beatles på högsta volym så jag fick gå ner och ringa på men han öppnar ju aldrig ändå fegis men han sänker iaf volymen men man ska ju inte behöva hålla på så här tycker man karl är ju för skjutton säkert över 50 och borde väl ha lite vett men icke, ja iaf så somnade jag väl inte förens vid 1 och vid kvart över 6 var det en liten sötnos som ville att hans mamma skulle komma så jag tog med mig datorn in till han och där satt vi och kikade på fåret shaun och timmy lamm på svt play.

Vid lunch kom så festfolket för att fira våran lille fis. Kevin var överlycklig när mormor gugge farfar farmor farbror jerry och julia kom och han blev ju inte ledsnare när han fick paket heller. Dagen har gått i ett och jag har väl stått i köket en stor del av dagen känns det som men jag har iaf haft sällskap där.

   

   

 

Paketöppning fikastund och sist alla presenterna. Kevin trodde nog att han var i himmelen ett tag där när han fick rorri racerbil och jerka och sen en lastbil och dumper och som om det inte var nog så kom mormor och gugge med en lego duplo buss, kommer nog bli mycket lek med grejerna imorn gissar jag. Hur som haver så blev iaf kalaset lyckat och det har varit en trevlig dag med familjen.

Nä nu ska jag kika lite på tvn ni får ha en underbar resterande helg och sköt om er

Kram Sabina

Imorgon är det julbord

Hej!

Imorgon är det julbord med jobbet ska bli skoj är ju bara ett stort plus att det är här nere på kajen oxå så jag kan gå hem när dom andra ska fortsätta festa, jag kan ju inte komma hem vid tre på natten och sen ha kalas dagen efter, får följa med nästa gång istället.

Nu har jag jobbat i en månad och hon jag jobbar med är jätte trevlig och vi (jag iaf) har jätte roligt på jobbet skojar och flamsar som bara den precis som det ska vara :)

Igår var vi in på en affär på backaplan efter jobbet som hade 50% rea och jag hittade en jätte fin kappa för endast 200kr rena rånet ju, ska se om jag kan få en bra bild på den imorn så jag kan visa er fyndet.

Nä nu ska jag skriva matlista får handla lite efter jobbet imorn till kalaset.

Ni får ha det bra och hoppas ni får en underbar fredag

Kram Sabina

Mitt i veckan

Hej!

Är en trött sabina som har irrat sig runt dagen idag och igår. Vaknade igår vid kvart över 5 på morgonen av att Kevin grät som bara den så jag fick bege mig upp och hittade en blödande jätte ledsen liten fis i sin säng, han hade ställt sig upp i sängen (spjälsäng) för att tända lampan och sen troligtvis ramlat och slått sig med nappen i munnen för han har ett jack i strängen under överläppen nu. Var ingen trevlig syn när jag tog ut nappen för att se var han blödde och möttes av en mun full av blod kan lova att jag blev sjukt stressad men lugnade mig efter ett tag när det slutade blöda och kevin inte verkade märkbart tagen av det. Och inatt blev vi väckta vid halv tolv och låg vakna och var arga en halvtimme somande om för att vakna kvart i 5 av att kevin gråter igen trodde inte det var sant, låg kvar och då somnade han om men jag kunde inte somna om igen så man känner sig lite mör idag speciellt som man verkligen jobbar så man är trött ändå utan dålig sömn. Jaja får hoppas det går bättre inatt så man känner sig lite mera vettig imorn.

Har ju helt glömt bort att berätta vad jag tyckte om Robbie Williams nya skiva som släptes för snart en månad sedan. Är en fantastiskt skiva som kommer att spelas många många gånger här hemma kan varmt rekomenderas om man gillar Robbie.


Bild cdon 

Imorn blir det jobb igen och på fredag blir det julbord med jobbet ska bli skoj har ju inte hunnit träffa alla där än. Nä nu ska jag se på tvn en stund inna jag lägger mig och kikar på isidan av ögonlocken.

Ni får ha det bra och sköta om er

Kram Sabina

Lussebak och IKEA besök

Hej!

Andra advent idag och jag har dagen till ära bakat lussebullar i stora lass, gjorde några med pepparkaksformar tänkte Kevin skulle tycka det var skoj visserligen såg grisen mera ut som en råtta när den var gräddad men vad gör det. Goda blev dom i alla fall, mitt bästa tips för lyckade lussebullar är att hitta ett recept med kesella som det här. Har ni barn eller bakar till barn och vill göra figurer som jag gjorde kavla ut en liten del av degen ca 2cm tjockt och tryck ut figurerna med pepparkaksformar.

Tidigare idag var vi en sväng till IKEA och införskaffade Kevins julklapp från morfar och mormor Kerstin ett litet bord till hans rum just nu använder han pallen i hallen så jag tyckte det skulle passa. Köpte även en sån där kudd/bräda som man har laptopen på fantastisk uppfinning det där och kostar bara 149kr med :)

Bild: IKEA

Imorgon blir det jobb igen ska köra sista städet själv med men det ska nog gå bra är ett litet städ som lär gå ganska fort är en liten lägenhet bara.

Ni får ha en underbar kväll

Kram Sabina

Lördag

Hej!

Lördag och jag känner att det var välbehövlig paus nu var SÅ trött i armarna igår så jag fick använda vänsterarmen mestadels på sista städet igår vilket var ovant och säkert tog längre tid med. När jag kom hem kände jag att jag hade jätte ont i höger höft troligen för att jag satt på huk länge medans jag skurade kakel på toaletten var SÅ äckligt där inne så jag ville inte sitta på knä men det var ett sånt där roligt städ då det var skitigt som bara den och man verkligen såg resultat och när vi gick var det ett skinande rent hem och en lycklig kille vi lämnade.

På kvällen igår passade vi på att åka och handla och Jimmy var iväg och köpte en bärbar dator för min skull älsklingen min så go. Jag har länge velat ha en bärbar men inte haft råd att köpa en och nu tyckte min lilla älskling att det var på tiden. Ska poängtera att han inte köpte den till mig men ändå vem brys sig vi har en bärbar nu och jag kan sitta bredvid Jimmy på kvällen efter jobbet och kika runt på nätet underbart.

Idag har Kevin och jag varit en sväng till backaplan hämtade lite kort och köpte Kevins julklapp från farmor och farfar blev en plasto lastbil och en plasto dumper som man kan köra upp på lastbilens släp och en liten rorri racerbil. Köpte även ett jätte fint dockhus till Kevins kusin Julia så när vi kom hem och den lille sov middag passade jag på att slå in julklapparna julstämning.

Imorn blir det lussebullebak och förhoppningsvis en sväng upp till den fina lekparken på platån så Kevin får leka i tåget det är det enda han säger om man frågar om han vill gå till lekplatsen.

Måste berätta hur go min lille fis är idag så gjorde jag något och så sa jag oh herregud och då hör jag hur Kevin säger o my god lille bubben så söt.

Slänger in en bild på det fina garaget som Kevin fick av gugge (egon) Kevin leker med det varjedag och säger med ett STORT leende att Gugge har gjort det om man frågar. Tack igen Egon.

 

Nu ska jag kika vidare lite här på nätet men ni får ha en underbar kväll.
Sköt om er och glöm nu inte tända det andra adventsljuset imorn bitti mys :)

Kram Sabina

Uppdatering

Hej. Förlåt min bloggfrånvaro har varit fullt upp. I helgen var vi till jimmys föräldrar och grattade svärfar, kevin tyckte det var jätte skoj där kan ju ha varit för att han blev fullproppad med godis. på söndagen var min mamma och hennes man (egon) hit. egon hade snickrat ihop ett jätte fint garage ska lägga in en bild sen kevin fick oxå en bil och numera är garaget och bilen hans absoluta favorit leksak. tack egon för världens finaste garage. I veckan har jag jobbat fy vad trött jag är nu skönt att det är en dag kvar bara visserligen ska jag julbaka och ha mig i helgen är ju kalas nästa helg och då får jag ju ha fika att bjuda på. nä nu ska jag gosa med jimmy har precis lagt kevin så nu är det vuxen tid. Ni får ha det och sköt om er. Kram Sabina

RSS 2.0